vegetarische hutspot met spekjes

Heb jij nu het weer kouder wordt ook zo’n trek in stampot? Lauresse van ‘gewoon wat groener’, schreef dit heerlijke recept van vegetarische hutspot met spekjes voor de Suikerbank. Een vegan recept wat ook nog eens geen toegevoegde suikers bevat.

Vegetarische hutspot met spekjes

Een heerlijk recept wat uitgewerkt is voor 4 personen. Deze vegetarische hutspot met spekjes is het bewijs dat je best zonder vlees een lekkere stampot op tafel kunt zetten.

Wat je heb je nodig voor vier personen?

  • 750 gram stamppotaardappelen
  • 750 gram grote wortels
  • 250 gram ui 
  • 2 pakken vegetarische spekreepjes (die van de Vegetarische Slager zijn suikervrij)
  • 50 milliliter ongezoete sojamelk
  • Snufje zout en peper

De bereiding 

  1. Snijd de wortel en ui in kleine stukjes van ongeveer twee centimeter breed.
  2. Kook de wortel samen met de aardappel en de ui voor 20 minuten.
  3. Bak de spekjes tot ze wat krokanter zijn.
  4. Giet de groenten af.
  5. Stamp de groenten met een stamper.
  6. Roer de 50 milliliter sojamelk door de gestampte groenten.
  7. Voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe.
  8. Schep de hutspot op het bord en leg de spekjes hier bovenop.

Deze gastblog is geschreven door Lauressa van Gewoon wat Groener. De website over vegetarische eten en over het ontwikkelen van een groener, bewuster en gelukkiger leven.

Gastblog: Vegetarische hutspot met spekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *