Hoeveel suiker zit er in broodbeleg

Hoeveel suiker zit er in broodbeleg?

Ongemerkt krijg je dagelijks suiker binnen. Het zit in erg veel producten. Wil je suikerbewust gaan leven, dan kan het de moeite lonen om alle suikers die jij dagelijks binnen krijgt, eens onder de loep te nemen. Ook in broodbeleg zit suiker.

In deze lijst kun je per merk nagaan hoeveel suiker er in jouw gebruikte broodbeleg zit. Ik probeer deze lijst zo goed mogelijk aan te vullen. Heb je een verpakking van broodbeleg wat hier nog niet tussen staat? Mail mij dan een foto van de verpakking en ik zet deze er tussen.

Contact:  info@suikerbank.nl

Hoeveel suiker zit er in:


A


Aardbeienjam van Fred & Ed

De inhoud is teruggerekend naar 20 gram. Neem dit als eenheid om op je brood te smeren. 20 gram Fred & Ed aardbeienjam bevat 12 gram suiker. Dit zijn maar liefst 3 suikerklontjes.


C


Calvé pindakaas

De bekendste pindakaas van Nederland bevat nagenoeg geen suiker!

De inhoud is teruggerekend naar 15 gram. Neem dit als eenheid om op je brood te smeren. 15 gram Calvé pindakaas bevat 1 gram suiker. Dit is een kwart van één suikerklontje.


N


Nutella chocoladepasta

De inhoud is teruggerekend naar 15 gram. Neem dit als eenheid om op je brood te smeren. 15 gram Nutella chocoladepasta bevat 7,7 gram suiker. Dit zijn bijna 2 suikerklontjes.


Lees ook: suikervrij broodbeleg maken

Andere producten in de suikerbank

Hoeveel suiker zit er in pakjes drinken?

Hoeveel suiker zit er in chocolade?

Hoeveel suiker zit er in babyproducten?

Hoeveel suiker zit er in sappen, smoothies en andere dranken?

cursus zonder suiker