het verhaal van suikervrijer leven

Voor deze rubriek: ‘Het verhaal van…’, ben ik op zoek naar jouw persoonlijke verhaal.

Het verhaal met de zoektocht naar een suikervrijer leven, wat het je gebracht heeft en hoe het met je gaat.  Ook ik heb die weg afgelegd en mijn persoonlijke verhaal is als volgt:

Mijn naam is Ida Jager. Ik ben de persoon achter deze website. Samen met mijn man en 4 kinderen woon ik in Surhuisterveen. Een dorp gelegen in Friesland.

suikerbank suikervrij suikervrijer gewichtsconsulente het verhaal van

Het verhaal van mij

Na een stressvolle periode in mijn leven kreeg ik veel klachten. Deze klachten gingen maar niet over. Een aantal doktersbezoekjes en bloedonderzoeken volgden, maar die leverden niks op. Heel mooi natuurlijk dat ik geen enge, nare ziekte had maar ik wilde wel graag van mijn klachten af, mij fitter voelen en weer goed kunnen slapen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een natuurarts. De stress had veel van mijn lichaam gevraagd en hierdoor was ik nu letterlijk ziek. Vanaf die periode ben  ik gaan ervaren dat veel klachten kunnen verminderen en verdwijnen door je eetpatroon en leefstijl aan te passen/veranderen en hierbij bewust te worden van suiker.

Suikervrijer leven

Begin 2014 ben ik begonnen om mij te verdiepen in een suikervrijer leven. Heel wat uren heb ik doorgebracht op het internet want  hoe kon ik dit het beste aanpakken en waar moest ik beginnen.  Het roer ging om en ik ben begonnen om suikervrijer te gaan eten. Lees: “de slechte” suikers uit mijn eten bannen. Koekjes, snoep, chocolade, wit brood, enz. Fruit toe te voegen en dagelijks meer groente te eten dan de aanbevolen dagelijkse 250 gram.

20 dagen cursus suikervrij⇒Lees ook: 20 dagen suikervrij

Heel snel kreeg ik hier aardigheid in omdat ik voelde dat ik minder moe was, zelfs afviel (terwijl dit voor mij niet nodig was) en mijn bloedsuikerspiegel geen pieken meer had. Steeds meer ben ik dit gaan uitbreiden en momenteel ben ik erg veel op een natuurlijke wijze eten aan het koken. Natuurlijk houdt voor mij in:  koken zonder pakjes en zakjes en met natuurlijke producten, kruiden en veel verse groenten. Ook heb ik mijn eigen moestuin.

Begin 2015 ben ik begonnen met de studie gewichtsconsulente. In 2016 ben ik hiervoor geslaagd en was het voor mij tijd om als zelfstandige te gaan beginnen. Nu heb ik mijn eigen bedrijf en begeleid ik mensen die hun eetpatroon en leefstijl graag aan willen passen en hierdoor af willen vallen. Voor heel veel mensen is dit best lastig. Graag ben ik de stok achter de deur. Ieder mens is uniek en legt zijn/haar eigen weg af naar een gezond en natuurlijk gewicht. Ik begeleid hierbij voornamelijk vanuit mijn gevoel. Sinds kort ben ik begonnen met de suikerbank. Ook als je niet perse gewicht wilt verliezen, wees je bewust van suikers die in de producten zitten. Door bewust om te gaan met suiker en suikervrijer te gaan leven zul je je alleen al veel fitter gaan voelen. Veel vage klachten die zullen verdwijnen.

Ga suikervrijer leven, je lichaam zal je dankbaar zijn!

Dus heb jij ook zo’n verhaal, dan kom ik graag in contact met jou.

Je mag mij mailen: info@suikerbank.nl

Of gebruik het onderstaande contactformulier.⇓

het verhaal van suikervrijer leven⇒Lees ook het verhaal van…: Alle dagen zonder suiker bij ADHD

suikervrijer leven verhaal