suikervrij adhd kinderen

In deze rubriek: ‘het verhaal van…’, plaatst de suikerbank persoonlijke verhalen over het stoppen van suiker. Suiker is een voedingsstof waar veel mensen nog steeds teveel van binnenkrijgen. Door te minderen met suiker, kunnen veel klachten ook verminderen. Zo heeft iedereen weer een andere reden om suikervrijer te gaan leven. Ditmaal het verhaal van een moeder die een suikervrij leven wil proberen voor haar dochter waarbij ADHD is geconstateerd. Werkt stoppen met suiker bij adhd voor haar dochter?

Je leest het in dit persoonijk verhaal geschreven door Ier:

Alle Dagen… Zonder suiker bij ADHD

‘Als je moeder bent dan voel je het, je weet het, je ontkent het maar je geeft uiteindelijk toe. Jouw lieve kind heeft het druk, niet qua activiteiten maar van binnen in haar lijfje, haar hoofdje. Chaos en hyperactiviteit domineren en rust is ver te zoeken’

Ik ben zo’n moeder, een moeder van een lief hyperactief meisje die vooral erg druk is in haar doen en laten haar denken en haar ‘zijn’.

Onrust waait door haar heen en laat zich van buitenaf vooral in wiebelig, constant kletsen en tic gedrag herkennen.

Wanneer je diagnose ADHD krijgt denk je even … en nu dan, stiekem wist je het maar bevestiging is altijd werkelijkheid.

Aan het ‘drukke’ waren we wel gewend maar het constante ‘doe is rustig’ leek wel een plaat die bleef hangen.

Er moest iets gebeuren…. 

Stoppen met suiker bij ADHD

Altijd zijn wij bezig met voeding, wat is gezond wat kan je beter laten het was altijd al een onderdeel in ons huishouden het leek mij dan ook erg interessant wat stoppen met suiker zou doen voor de onrust die mijn dochter voelde.

Je hoort vaak het excuus als kinderen druk zijn ‘zo heb je de hele snoep pot opgegeten?’

suiker en adhd

Of de welbekende ‘Sugar rush’ die ze krijgen op een feestje na het ongelimiteerd grijpen naar taart, gevulde snoeptorens en flessen limonade…’Nee hoor dit is limo zonder suiker!’ Wij wisten beter.

Ook in deze snoepjes en limo zat suiker de welbekende verborgen suikers ook wel zoetstoffen dus aan de slag gingen we!

Limonade werd vervangen door water, fruit werd in grote aantallen gekocht …

De fruithapjes van mijn zoontje goot ik in een ijsjesmalletje en werd een heerlijk ijstoetje.

Een jaar lang heb ik elk etiket gelezen en bestudeerd zo werd ik steeds creatiever in het bedenken van vervangingen.

Langzaamaan is het bij ons een ‘normaal’ geworden we weten nu niet beter en ondanks dat het altijd nog best een doolhof is vinden we altijd wel een weg.

Resultaat suikervrij bij adhd

Of het haar ADHD ook aanzienlijk verminderd?

Hier twijfel ik soms over, maar feit blijft wel dat overmatig suiker eten en lekker snoepen niet echt bijdraagt en dat het weglaten van de suiker zeker bij ons iets van de onrust wegneemt.

Dat ze nu rustig na een feestje of verjaardag binnenloopt en haar verhaal kan vertellen en niet rollend van de achterbank uit de auto als een dweil druk binnenstormend is voor mij bevestiging genoeg. 

Er zijn veel onderzoeken gedaan bij ADHD en voeding ook hier over zijn zoals velen onderzoeken vooroordelen en de meningen verdeelt. Daarom doe ik eigenlijk altijd waarvan ik denk dat het beste is…En hoe doen we dat dan nu op feestjes en partijtjes? We brengen onze eigen lekkernijen mee! Voor haar is ons onderzoek best geslaagd!

Dit verhaal over ‘alle dagen zonder suiker bij ADHD’, is geschreven door Ier Tjaden van Life with her, Alle Dagen Heel Druk . Heel erg bedankt voor het delen van je persoonlijke verhaal, Ier!

Heb jij ook ervaring met het stoppen van suiker? Ben jij bewust suikervrijer gaan leven? Wat was jouw reden en heeft het je gebracht wat je hiervan had verwacht? Zou je jouw verhaal willen delen in deze rubriek? Graag kom ik met jou in contact.

»Lees ook: mijn persoonlijke verhaal.

fruit gezond suiker fruitsuiker adhd

Alle dagen zonder suiker bij ADHD. Het persoonlijke verhaal van een moeder.
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *