hoeveel suiker zit er in chocola

Als er iets is wat een enorm veel suiker bevat, dan is het wel chocolade. Maar hoeveel suiker zit er in chocola? De meeste repen melkchocola bestaan vaak voor (meer dan) de helft uit suiker. Kies bij voorkeur voor pure chocola. Want hoe meer cacao er in de chocolade zit, hoe minder suiker er aan toegevoegd is.

Hoeveel suiker zit er in chocola?

In deze lijst kun je per merk nagaan hoeveel suiker er in chocola zit. Er zijn echter zoveel verschillende soorten chocolaatjes en chocoladerepen. Ik probeer deze lijst zo goed mogelijk aan te vullen. Heb je een verpakking van een reep wat hier nog niet tussen staat? Mail mij dan een foto van de verpakking en ik zet deze er tussen.

Contact:  info@suikerbank.nl

Hoeveel suiker zit er in:

A


AH basic White chocolate

Inhoud van de reep is 100 gram. De hele reep witte chocolade bevat 52 gram suiker. Dit staat voor 13 suikerklontjes. Een blokje chocolade van 4 gram bevat 2 gram suiker. Dit is een half suikerklontje.


K


Kinder Chocolade

Kleine reepjes kinderchocolade. Je vindt ze in verschillende soorten verpakkingen van 4, 6 of zelfs meerdere reepjes.

Een reepje is 12,5 gram. En bevat 6,7 gram suiker. Dit staat voor 1,7 suikerklontjes.


Kitkat

Inhoud 41,5 gram. Bevat 19,2 gram suiker per verpakking van 4 reepjes. Dit staat voor 4,8 suikerklontjes.


L


Lindt Excellence 85% cacao

Inhoud 100 gram. Bevat 11 gram suiker per reep. Dit staat voor 2,75 suikerklontjes. 

Een reep bestaat uit 10 blokjes chocola. Elk blokje bevat dus bijna 0,28 suikerklontjes.


T


Tony chocolony

Melk 32%. Inhoud 180 gram. Bevat 50,7 gram suiker per 100 gram. Per reep is dat omgerekend 91.26 gram suiker. Dit staat voor bijne 23 suikerklontjes.

De Tony chocoladereep bestaat uit verschillende afmetingen blokjes. Dus de hoeveelheid suiker per blokje is lastig vast te stellen.


Hoeveel suiker zit er in paaseitjes?

Van chocolade paaseitjes eet je al snel te veel. Dit komt omdat ze per stuk verpakt zijn en na het proeven van eentje wil je vaak ook de andere smaken proeven. Helaas bevatten paaseitjes erg veel calorieën en suikers. Pure chocolade paaseitjes doorgaans net iets minder dan de melkvarianten. Al met al bevat 1 chocolade paaseitje ongeveer 40 kcal. Eén paaseitje weegt ongeveer 7,6 gram en bevat ongeveer 4,3 gram suiker. Dat is net iets meer dan 1 suikerklontje per paaseitje!


Andere producten in de suikerbank

Hoeveel suiker zit er in pakjes drinken?

Hoeveel suiker zit er in babyproducten?

Hoeveel suiker zit er in sappen, smoothies en andere dranken?