Hoeveel suiker zit er in product

Suiker, het lijkt wel het onderwerp van deze tijd. Overal lees je over de nadelige gevolgen van suiker, over waar wel en waar juist geen suiker in zou zitten. Veelal worden we misleid door leuke spreuken op pakjes drinken, of door vinkjes op producten die aan zouden moeten duiden of iets verantwoorde keuze is of niet. Helaas zitten er in deze producten nog steeds veel toegevoegde suikers. Maar hoeveel suiker zit er in nu in een product? En hoe kom je er achter hoeveel suiker er in zit?

Suikerbank: weet jij hoeveel suiker er in een product zit?

Mijn advies hierin is: blijf altijd de etiketten goed lezen! Ook al ziet de verpakking er nog zo mooi uit. Jij bent degene die verantwoordelijk is voor of je het product wel of juist niet gaat kopen. Een gewaarschuwd mens, telt voor 2. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je ook de suikerbank raadplegen. In de Suikerbank zie je in één oogopslag hoeveel suikerklontjes een product bevat.

Hoeveel suiker krijg jij dagelijks binnen?

Veelal heb je niet eens in de gaten hoeveel suiker je op een dag binnenkrijgt. Dat ene suikerklontje in de thee, zijn na 4 bakjes thee op een dag, toch al 4 suikerklontjes. Die lekkere eierkoek bij de koffie, die een tijdje geleden bestempeld werd als ideaal tussendoortje, bevat ook al zo’n 4 suikerklontjes per koek. Om over een plakje ontbijtkoek maar te zwijgen…

suiker-suikerbank-suikerklontjes

Om toch overzicht te krijgen in hoeveel suiker een product bevat, ben ik de suikerbank begonnen. Telkens zal ik een nieuwe productgroep uitlichten zodat het voor jouw steeds makkelijker wordt om een keuze te maken.

Suikerbank

Omdat er zoveel producten zijn, zit er veel werk in om de suikerbank zo compleet mogelijk te maken. Wil jij mij helpen om de suikerbank zo compleet mogelijk te maken? Heb jij producten die je graag wilt zien in de suikerbank, mail mij dan duidelijke foto’s van de voorkant van het product, het etiket en de voedingswaarde. Dan plaats ik deze ook in de suikerbank. email: info@suikerbank.nl

Hoeveel suiker zit er in: