Courgette spaghetti: de koolhydraatarme variant van spaghetti

Je spaghetti vervangen voor een koolhydraatarme variant? Kies dan voor courgette spaghetti. Dit zijn spaghetti sliertjes gemaakt van courgette. Daarom wordt deze spaghetti ook wel ‘groente spaghetti’ of courgetti genoemd. Ik zag het onlangs zelfs al in de supermarkt liggen. Dat verbaasde mij eigenlijk wel want je kunt het namelijk heel gemakkelijk zelf maken. Dit is veel verser en bovendien ook nog eens goedkoper.

Courgette spaghetti

Spaghetti van courgette (courgetti of courghetti) is enorm populair. Deze groente spaghetti is het super makkelijk te maken en staat ook nog eens erg snel op tafel. Courgette spaghetti is bovendien een handige manier om eenvoudig je favoriete pastagerecht na te maken met extra veel groenten. Op deze manier wordt het wel heel gemakkelijk om je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente (min. 250 gram per dag) binnen te krijgen.

Courgette spaghetti is als groente spaghetti de basis voor een koolhydraatarm gerecht, dit in tegenstelling tot de traditionele spaghetti. Daarmee is het dus een ideaal gerecht om te maken als je diabetes hebt of als je gewoon minder koolhydraten wilt eten.

Voordelen van courgette spaghetti:

 • Het is erg makkelijk om te maken
 • Het is erg snel klaar
 • Je krijgt meteen een heleboel groenten binnnen
 • De courgetti zelf is koolhydraatarm. Dus dit maakt het daarom een zeer geschikte maaltijd voor mensen met diabetes.
 • Met courgetti kun je eindeloos blijven variëren, net als met ‘gewone’ spaghetti.

Bereiding

 • kook de courgette spaghetti in een pan met water in zo’n 1 á 2 minuten gaar
 • of roerbak de courgetti slierten voor zo’n 2 minuten in de wok met een scheutje (olijf)olie

Spaghetti van courgette is een smakelijk recept waarbij je ongemerkt meteen een hele portie groente binnenkrijgt die belangrijk zijn voor je gezondheid. Lekker en gezond eten is goed zorgen voor je lichaam. Deze courgette spaghetti is bovendien eenvoudig om te maken en staat al met al binnen15 minuten op tafel. Eet smakelijk!

Combinatie tips:

 • lekker met rul gebakken gehakt,
 • stukjes kipfilet
 • spirelli van wortels
 • paprika
 • tomaat
 • champignons
 • kikkererwten
 • Blikje tomatenpuree

Maak je eigen variant door van alles uit te proberen. Met de courgetti kun je eigenlijk eindeloos blijven variëren! Daarnaast is het ook nog eens een hele gezonde vervanger voor pasta.

Hoe maak je spaghetti van courgette?

Vanaf nu hoef je niet meer de kant en klare courgetti in de supermarkt te kopen. Je maakt het gewoon lekker zelf. Zo weet je dat het vers is en bovendien is het ook nog eens veel goedkoper.

Hoe maak je dan eigenlijk spaghetti van een courgette? Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je de courgette in reepjes snijden maar je kunt dit ook heel gemakkelijk zelf doen met een spiraalsnijder.

Bekijk onderstaand filmpje maar eens om te zien hoe makkelijk het is om zelf courgette spaghetti te maken:

Spirelli van Gefu

Het handigst vind ik zelf de spiraalsnijder van gefu, ook wel Spirelli genoemd. Al een hele poos heb ik zelf ook een spirelli in gebruik en eet ik regelmatig koolhydraatarme courgetti. De spirelli is een klein en handig keukenhulpje om op een makkelijke en snelle manier sliertjes van groenten te maken. Letterlijk in een handomdraai.

Dit kleine apparaatje hou je met je ene hand vast om er vervolgens een courgette of andere ronde groenten in te kunnen draaien. Al draaiende komen er dan aan de zijkant lange slierten uit.

spirelli spiraalsnijder gefu

Het voordeel is dat het apparaatje klein is en hierdoor makkelijk op te bergen is. Mijn voorkeur gaat uit naar de spirelli met houder. De houder maakt het een stuk makkelijker om grip te krijgen en om het laatste stuk van de groenten ook te gebruiken. Zonder houder kun je je vingers namelijk lelijk bezeren.

Een nadeel van de Spirelli, is dat er alleen langwerpige ronde groenten in gesneden kunnen worden (zoals komkommer, courgette, wortels, rettich, zoete aardappel) en dat het middelste van de groenten niet goed gebruikt wordt en overblijft.

Tafelmodel spiraalsnijder

Wil je meer verschillende soorten groenten en fruit snijden en ben je van plan om dit vaak te gaan doen? Dan is een is een tafelmodel spiraalsnijder een betere optie. Hiermee kun je vrijwel alle groenten in mooie sliertjes snijden en blijft er minder groente afval over dan bij de Spirelli.

spiraalsnijder courgetti spaghetti

De mogelijkheden en combinaties zijn met deze spiraalsnijder eindeloos. Bietjes bijvoorbeeld voor door een salade of een appel voor door de rode kool.

spiraalsnijder groot

Maar ook uien en een paprika draai je er makkelijk doorheen. Het enige nadeel van deze tafelmodel spiraalsnijder is het formaat. Hij is namelijk veel groter dan een spirelli en neemt daardoor ook meer ruimte in.

Welke spiraalsnijder je kiest hangt dus van je persoonlijke voorkeuren af.

Spirelli inspiratie recepten

De Courgette spaghetti is maar een mogelijkheid maar er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere recepten te maken met een spiraalsnijder. Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar meer inspiratie dan zijn deze boeken vast iets voor jou:

 • 80 gezonde, trendy recepten met de spiraalsnijder
courgette spaghetti maken

Bekijk het boek hier

 • 80 koolhydraatarme recepten met de spiraalsnijder
Courgette spaghetti maken recepten

Bekijk het boek hier 

 • Lekkere spirelli van groenten
courgette spaghetti maken recepten spiraalsnijder

Bekijk het boek hier

Heb jij nog een heerlijk spirelli recept? En wil je dit met ons delen? Schrijf je recept dan in de reacties.

Spirelli snijders

Courgette spaghetti: de koolhydraatarme variant van spaghetti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *