boeken diabetes omkeren

Volgens het diabetesfonds hebben ruim 1,2 miljoen Nederlanders diabetes. het meerendeel hiervan heeft diabetes type 2. Het krijgen van diabetes type 2 is hiermee een groeiend gezondheidsprobleem. Maar dit hoeft niet een levenslang probleem te blijven want in tegenstelling tot diabetes type 1, is het wel degelijk mogelijk om van diabetes type 2 te genezen. Voeding en leefstijl spelen hierbij een sleutelrol. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk en waar begin je en waar vind je inspiratie? Er zijn een aantal boeken met koolhydraatarme recepten te vinden die jou kunnen ondersteunen bij het omkeren van diabetes. De Suikerbank verzamelde deze mooie top 5 van boeken die diabetes kunnen helpen genezen.

Top 5: boeken die diabetes kunnen helpen omkeren

Genezen van diabetes type 2 gaat niet vanzelf, integendeel. Het is niet ineens ontstaan dus kun je ook niet verwachten dat het zomaar ineens zal verdwijnen. Je zult er ook echt zelf veel voor moeten doen om het om te keren. Het veranderen van je voeding en leefstijl is namelijk de eerste stap om van diabetes te genezen. Onderstaande lijst boeken kunnen je hierbij helpen en ondersteunen.

Het diabetes methode omkeren methode kookboek

Het boek der boeken die je eigenlijk wel gelezen moet hebben als je diabetes hebt en hier wat aan wilt doen: Het ‘Diabetes omkeren methode kookboek’ van Ben Kuiper en Marloes Schuurman. Het boek is los verkrijgbaar maar kan ook als onderdeel gebruikt worden van de complete methode om diabetes om te keren.

boeken diabetes omkeren

Het kookboek richt zich voornamelijk op die mensen met diabetes type 2 die niet alleen gezond maar ook lekker willen kunnen blijven eten. De recepten zijn dan ook samengesteld voor iedereen die diabetes type 2 wil voorkomen maar ook om te genezen zonder in te hoeven leveren op het genot van lekker eten.

>>Kijk hier voor de complete methode om diabetes om te keren.

Diabetes omkeren methode hollands kookboek

Hou je van echt oerhollands eten? Maar mag je dit niet meer hebben vanwege je diabetes? En blijf je het lastig vinden om te beoordelen wat voor hollandse kost je dan wel kunt eten? Dan biedt dit ‘Hollands kookboek’ uitkomst.

Je vind in dit boek namelijk heerlijke Hollandse recepten maar dan in een diabetesvriendelijke versie. De recepten in dit hollands kookboek zijn gezond en daarmee prima geschikt voor de echte liefhebber van Hollandse kost.

In het hollandse kookboek staan maar liefst 50 Hollandse en diabetesvriendelijke gerechten. Van zowel soepen tot stamppotten en van stoofschotels tot ontbijtkoek. Je vindt het allemaal in dit kookboek:

Deze gerechten zullen je bloedsuikerspiegel niet verslechteren. In veel gevallen verbeteren ze zelfs je bloedsuiker.

Diabetes omkeren toetjesboek

Om diabetes om te keren, zul je ook veel moeten laten. Voor veel mensen is en blijft dit behoorlijk lastig. Want wat blijft er dan nog over wat je wel kunt eten? De meeste mensen zijn dan ook bang dat ze helemaal niks lekkers meer kunnen en mogen eten. Dit geldt zeker ook voor toetjes. Lust je graag een toetje en zou je dit ook graag willen blijven doen? Dan is dit ‘Diabetes omkeren methode toetjesboek’ iets voor jou.

Met behulp van de recepten in dit boek maak jij de lekkerste en verantwoorde toetjes die je gewoon kunt blijven eten ook als je diabetes hebt.

Tip: Bovenstaande boeken als een compleet pakket:

Diabetes overwinnen ga voor koolhydraatarme recepten

Voor degene die naast allerlei recepten ook alles wil weten over diabetes zit met dit boek helemaal goed. Er bestaan namelijk nogal wat onduidelijkheden over Diabetes. Wat is nu waar en wat klopt er niet aan al deze beweringen? Hoe onderscheid je nu de feiten van de fabels? Harriët Verkoelen is de auteur van het boek: Diabetes overwinnen? ga voor koolhydraatarme recepten. Zij legt het jou in dit boek allemaal precies uit wat diabetes nu precies is en wat je zelf kunt doen om hiervan te genezen.

Lees ook: recensie van het boek Diabetes overwinnen

Daarnaast vind je ook allerlei koolhydraatarme recepten in dit boek wat dit boek tot een echt compleet zelfhulpboek maakt.

boeken diabetes omkeren

Diabetes type 2? Maak jezelf beter!

Een vroegtijdige diagnose, de juiste behandeling en goede leefstijlaanpassingen kunnen diabetes type 2 voorkomen en zelfs terugdraaien.

Hanno Pijl (hoogleraar diabetologie en internist aan het Leids Universitair Medisch Centrum) en Karine Hoenderdos (diëtist en journalist) bundelden hun krachten en schreven samen het boek: ‘Diabetes 2? Maak jezelf beter!’.

Dit boek bevat niet alleen veel smakelijke recepten maar geeft ook informatie over de nieuwste inzichten van de ziekte en de nodige adviezen over voeding. Stap voor stap aan de slag met je voeding en leefstijl, op deze manier krijg je diabetes type 2 helemaal zelf onder controle.

boeken diabetes omkeren

Dit boek helpt je hierbij met behulp van een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan. Volg deze adviezen op en je wordt niet alleen slanker, je krijgt ook nog eens meer energie, en je bloedsuikers verbeteren waardoor je medicijngebruik kan afnemen.

Diabetes type 2 maak jezelf beter het kookboek

Met de juiste voeding kun je diabetes type 2 omkeren. Maar wat is dan de juiste voeding hierbij? Dat kun je vinden in dit kookboek met koolhydraatarme recepten. Dit ‘Diabetes type 2 maak jezelf beter kookboek’ geeft je tal van heerlijke en makkelijk te maken recepten waarmee je de eerste stap kunt zetten naar een gezondere leefstijl.

Dit boek bevat veel lekkere recepten om het wetenschappelijk onderbouwde stappenplan uit het vorige boek van dezelfde auteurs: ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’ eenvoudig zelf in de praktijk kunt brengen. Dit boek is dan ook een perfecte aanvulling hierop. Want lekker eten, meer energie, gezonder eten en minder medicijnen, dat wil jij toch ook?

Wat kun je vinden in het boek?:

  • Tien helder beschreven stappen,
  • 75 heerlijke recepten,
  • praktische weekmenu’s
  • Herkenbaar: verhelderende interviews met patiënten en behandelaars

Met het aanpassen van je leefstijl zet je de eerste stap in de goede richting om diabetes type 2 te voorkomen en zelfs te genezen. Dit kookboek helpt je hier prima bij.

Meer diabetes kookboeken

Naast de top 5 van de Suikerbank zijn er nog veel meer boeken die kunnen helpen om diabetes onder controle te krijgen. Hierbij een kleine selectie boeken met koolhydraatarme recepten:

Diabetes omkeren? Lees deze boeken die kunnen helpen bij het onder controle krijgen van diabetes type 2.

Eén gedachte over “Diabetes omkeren? Lees deze boeken die kunnen helpen bij het onder controle krijgen van diabetes type 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *