aanbevolen hoeveelheid suiker who

Ook de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ziet in dat teveel suiker slecht voor je is. Als gevolg daarvan kwamen ze in 2014 met het advies naar buiten om de aanbevolen hoeveelheid suiker die je dagelijks binnen krijgt, te halveren.

WHO halveert aanbevolen hoeveelheid suiker

Daarnaast maakt Suiker dik en is het slecht voor het gebit.
Hierdoor wordt de nieuwe richtlijn van de inname van calorieën die uit suikers bestonden, zo’n 5 procent. Voorheen was dit advies 10 procent. Als gevolg van dit nieuwe advies halveert hierdoor de aanbevolen hoeveelheid suiker.

Onder deze 25 gram suiker die een volwassene maximaal op een dag zou mogen innemen, vallen ook de suikers die van nature voorkomen in vruchtensappen. De suikers uit fruit vallen hier niet onder.

Nog steeds krijgen mensen veel te veel suiker binnen. Meestal gebeurd dit vaak ongemerkt. In allerlei producten zitten onnodig grote hoeveelheid suiker in gestopt. Daarnaast kun je bijvoorbeeld denken aan frisdrank maar ook in ketchup zit het in grote hoeveelheden verstopt.

In Groot-Brittannië waarschuwde Dame Sally Davies al eerder tegen overmatig suikergebruik.  Sally is de belangrijkste medisch adviseur van de Britse regering. Destijds zei ze dat suiker mogelijk verslavend zou kunnen zijn en dat de regering zou moeten overwegen om een suikertaks in te voeren.

*Inmiddels is sinds 1 April 2018 de suikertaks in Groot Britannië ingevoerd.

Bron: nu.nl

WHO halveert aanbevolen hoeveelheid suiker
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *