aanbevolen hoevelheid suiker

Ook de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ziet in dat teveel suiker slecht voor je is. Als gevolg daarvan kwamen ze in 2014 met het advies naar buiten om de aanbevolen hoeveelheid suiker die je dagelijks binnen krijgt, te halveren. Hoeveel dat is kun je lezen in dit artikel.

WHO halveert aanbevolen hoeveelheid suiker

Het nieuwe advies dat de WHO voor volwassenen aanraad is maximaal 25 gram suiker per dag. Dit komt neer op zo’n 6 theelepels of 6 suikerklontjes.   Daarnaast maakt suiker dik en is het slecht voor het gebit. Hierdoor wordt de nieuwe richtlijn van de inname van calorieën die uit suikers bestonden, zo’n 5 procent. Voorheen was dit advies 10 procent. Als gevolg van dit nieuwe advies halveert hierdoor de aanbevolen hoeveelheid suiker.

Lees ook: Wat is suiker?

Onder deze 25 gram suiker die een volwassene maximaal op een dag zou mogen innemen, vallen ook de suikers die van nature voorkomen in vruchtensappen. De suikers uit fruit vallen hier niet onder.

Lees ook: Het suiker in vruchtensap, is het gezond?

Nog steeds krijgen mensen veel te veel suiker binnen. Meestal gebeurd dit vaak ongemerkt. In allerlei producten zitten onnodig grote hoeveelheid suiker in gestopt. Daarnaast kun je bijvoorbeeld denken aan frisdrank maar ook in ketchup of vruchtenyoghurt zit het in grote hoeveelheden verstopt.

In Groot-Brittannië waarschuwde Sally Davies al eerder tegen overmatig suikergebruik. Sally is de belangrijkste medisch adviseur van de Britse regering. Destijds zei ze dat suiker mogelijk verslavend zou kunnen zijn en dat de regering zou moeten overwegen om een suikertaks in te voeren.

*Inmiddels is sinds 1 April 2018 de suikertaks in Groot Britannië ingevoerd. Door: Gezondheidsnet

Bron: nu.nl

Hoe herken je toegevoegde suikers?

Om meer bewuster te zijn van de hoeveelheid suiker die je dagelijks ongemerkt binnenkrijgt, is het verstandig om het etiket van een product goed door te lezen. Hoe je dit kunt doen, lees je hier.

Kies zoveel mogelijk voor natuurlijke producten. Kook zonder pakjes en zakjes en gebruik kruiden om smaak aan gerechten te geven.

Je zult het al snel merken als je suikervrijer leeft. Suiker heeft een negatieve invloed op heel veel dingen. Bovendien draagt suikervrijer leven ook bij aan het verliezen van gewicht.

20 dagen suikervrij

Krijg jij teveel suiker binnen en zou je graag suikervrijer willen leven? Heb je last van overgewicht en zou je graag willen afvallen? Dan is 20 dagen suikervrij iets voor jou. Je krijgt een duidelijke stap voor stap uitleg hoe je jouw bloedsuikerspiegel stabiel kunt krijgen. Hierdoor kun je gemakkelijker gewicht verliezen. De meer dan 50 recepten zijn geschikt voor het hele gezin.

20 dagen suikervrij
Meld je aan en start meteen! Je hebt niets te verliezen en profiteert van de 30 dagen niet goed, geld terug regeling.
WHO halveert aanbevolen hoeveelheid suiker
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *