suikerbank informatieve website over suiker

Suiker, het lijkt wel het onderwerp van deze tijd. Overal lees je over de nadelige gevolgen van suiker, over waar wel en waar juist geen suiker in zou zitten. Veelal worden we misleid door leuke spreuken op pakjes drinken, of door vinkjes op producten die aan zouden moeten duiden of iets een verantwoorde keuze is. Helaas zitten er in deze producten nog steeds veel toegevoegde suikers. Mijn advies hierin is dan ook: blijf altijd de etiketten goed lezen! Ook al ziet de verpakking er nog zo mooi uit. Jij bent degene die verantwoordelijk is voor of je het product wel of juist niet gaat kopen. Een gewaarschuwd mens, telt voor 2.

Veelal heb je niet eens in de gaten hoeveel suiker je op een dag binnenkrijgt. Dat ene suikerklontje in de thee, zijn na 4 bakjes thee op een dag, toch al 4 suikerklontjes. Die lekkere eierkoek bij de koffie, die een tijdje geleden bestempeld werd als ideaal tussendoortje, bevat ook al zo’n 4 suikerklontjes per koek. Om over een plakje ontbijtkoek maar te zwijgen…

Suiker en gezondheid

Suiker is ook van invloed op je gezondheid. Op hoe je je voelt. Denk hier bijvoorbeeld eens aan: de invloed op je slaappatroon, de overgang, stress, overgewicht, je weerstand, enz.

cursus zonder suiker

Door met suiker te minderen en bewust leren omgaan met suiker zul je al snel het verschil merken.

Een informatieve website over suiker

Om eerlijke informatie over suiker te lezen en overzicht te krijgen in de hoeveelheid suiker wat een product bevat, ben ik deze website over suiker begonnen. Hier zal ik steeds nieuwe producten plaatsen en de hoeveelheid suiker aangeven. Zo zie je in 1 oogopslag het product en de hoeveelheid suiker wat er aan is toegevoegd. En omdat er zoveel te vertellen valt over suiker zal ik regelmatig een nieuw blog artikel plaatsen.

suiker suikerklontjes

Help jij mee om de suikerbank zo compleet mogelijk te maken?

Omdat er zoveel producten zijn, zit er veel werk in om de suikerbank zo compleet mogelijk te maken. Wil jij mij helpen om de suikerbank zo compleet mogelijk te maken? Heb jij producten die je graag wilt zien in de suikerbank, mail mij dan duidelijke foto’s van de voorkant van het product, het etiket en de voedingswaarde van het product. Dan plaats ik deze ook in de suikerbank. Stuur een email naar: info@suikerbank.nl of neem contact met mij op via het contactformulier.

Wat is de suikerbank? Een informatieve website over suiker
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *