Glutenvrij brood bakken zonder suiker

Er kunnen allemaal redenen te bedenken zijn waarom jij liever glutenvrij eet. Tegelijkertijd kan dit ook een hele opgave zijn om producten te vinden zonder gluten. Veel van deze glutenvrije producten uit de supermarkt bevatten allerlei toevoegingen zoals suikers of zoetstoffen. Als je graag echt glutenvrij boord wilt eten, waarom bak je het dan niet zelf? Dan weet je precies wat er in zit en bovendien is het ook nog eens veel lekkerder. Hoe je glutenvrij brood kunt bakken zonder suiker kan graanbarista Marije Pelgrum (51) jou als geen ander uitleggen. In oktober lanceert zij haar nieuwe, glutenvrije broodbakcursus.

Glutenvrij brood baken bakken zonder suiker tijdens de glutenvrije broodbakcursus

Marije Bakt Brood viert op woensdag 20 oktober haar éénjarig bestaan met de feestelijke lancering van een glutenvrije broodbakcursus. Afgelopen jaar heeft graanbarista Marije Pelgrum (51) meer dan 1100 thuisbakkers in haar online broodbakschool brood leren bakken. Met de online cursus glutenvrij brood bakken komt Marije tegemoet aan de toenemende vraag van consumenten die graag écht lekker glutenvrij brood willen eten.

Glutenvrij brood bakken niet eenvoudig

Marije, oprichter van de eerste Nederlandstalige online broodbakschool, heeft uit eerste hand vernomen hoe lastig het kan zijn om gezond glutenvrij brood te vinden. Haar man Ruud heeft een intolerantie voor gluten, tarwe, maïs, soja én eieren. Daarom ging zij het afgelopen jaar vol vertrouwen op zoek naar het geheim van écht goed en lekker glutenvrij brood maken. Dat bleek nog een hele opgave.

Bevriende bakker biedt helpende hand

Marije volgde diverse online cursussen en glutenvrije recepten zonder bevredigend resultaat. Veel recepten bevatten ingewikkelde exotische ingrediënten of chemische broodverbeteraars. Ze wilde, net als in haar andere cursussen, enkel brood bakken met eenvoudige en natuurlijke ingrediënten. Radeloos appte ze glutenvrij én biologisch bakker Gerard Hardeman. Hij kwam haar te hulp in haar bakstudio in Andalusië waar ze sinds 2017 workshops ambachtelijk brood bakken geeft. Hij leerde haar persoonlijk de fijne kneepjes van gezond glutenvrij brood bakken. Marije heeft in het afgelopen jaar zijn recepten gefinetuned en er een geheel eigen draai aan gegeven.

Getest van haver tot gort

Uit 174 aanmeldingen werden 12 testbakkers uit 4 Europese landen gekozen na de oproep van Marije om haar hagelnieuwe glutenvrije broodbakcursus uitvoerig te testen. Ze bakten ieder minstens twee glutenvrije broodproducten uit de cursus en gaven Marije hun ongezouten mening. De testbakkers waren unaniem in hun oordeel: Een goed glutenvrij brood maken is met deze cursus voor iedere thuisbakker mogelijk.

“Sinds 2019 eet ik glutenvrij en wat ik nog echt miste was een lekkere, luchtige boterham.Voor het eerst in 3 jaar glutenvrij, eet ik brood dat ik écht lekker vind”, aldus testbakker Lenneke Corsten (32).

Het geheim van goed glutenvrij brood


Gluten zorgt in glutenvol brood voor een open en veerkrachtig kruim. Zonder gluten en met enkel natuurlijke ingrediënten is het lastig, maar niet onmogelijk. Je maakt zelf een mix van glutenvrije ingrediënten en je hebt wat andere handelingen nodig dan wanneer je glutenvol brood bakt. Op een heldere, duidelijke manier geeft Marije de geheimen van glutenvrij bakken prijs. Geen ingewikkelde recepten met onvindbare ingrediënten; je leert met liefde en tijd authentiek brood bakken.

De Cursus Glutenvrij Brood Bakken is vanaf woensdag 20 oktober beschikbaar in de broodbakschool van Marije Bakt Brood. Geef je daarom snel op om verzekerd te zijn van een plekje.

Wie is marije Pelgrum Berghuis?

Voormalig Productieleider van food gerelateerde televisieprogramma´s en Financial Manager van diverse productiebedrijven gooide in 2017 het roer om.

Marije Pelgrum Berghuis (51)

Ze verruilde een succesvolle carrière in Nederland voor een eigen broodbakschool op het platteland van Andalusië. Daar geeft ze al jaren workshops ambachtelijk brood bakken, desembrood bakken en glutenvrij brood bakken.

Sinds 20 oktober 2020 is zij dagelijks online te vinden in haar eigen online broodbakschool Marije Bakt Brood. Met haar missie “Iedereen aan de bak” enthousiasmeert ze thuisbakkers van over de hele wereld om met succes zelf lekker en gezond brood te bakken. 

De afgelopen maanden ontwikkelde ze in haar workshopbakkerij op het Spaanse platteland haar beste glutenvrije baksel tot nu toe: de unieke online Cursus Glutenvrij Brood Bakken!

Glutenvrij koken

Glutenvrij brood bakken zonder suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *