suiker goed voor je tanden

Suiker, het zit overal in. Vaak verborgen, dus zonder dat we het doorhebben krijgen we deze suikers allemaal binnen. We weten allemaal dat teveel suiker slecht is voor je gezondheid. Je kunt er overgewicht door krijgen en de kans op welvaartsziektes nemen hierdoor toe. Ook al die suikers die we binnenkrijgen zijn slecht voor je gebit. Waarom is suiker dan goed voor je tanden? Lees het in dit artikel wat de suikerbank van TePe ontving.

Suiker goed voor je tanden?

TePe introduceert tandenborstel van suikerriet

Vanaf vandaag kunnen Nederlanders hun tanden poetsen met suikerriet. TePe GOOD ligt namelijk in de winkel: een tandenborstel die oogt, voelt en poetst als een gewone tandenborstel, maar gemaakt is van bio-based plastic uit suikerriet. TePe Mondhygiëne Producten is de eerste die een tandenborstel van suikerriet op de markt brengt in Nederland. Het bedrijf produceert de tandenborstels met 100 procent groene energie, afkomstig van haar eigen zonnepaneelinstallatie.

suiker tanden tandenpoetsen suikkerriet

Duurzame glimlach

“TePe GOOD heeft dezelfde eigenschappen als onze andere hoogwaardige tandenborstels, maar is gemaakt van 96% bio-based plastic. Bio-based plastic bestaat uit hernieuwbare grondstoffen, dus grondstoffen die niet op kunnen raken omdat ze altijd opnieuw geoogst kunnen worden,” vertelt Bas van der Luijt, sr. Brand Manager bij TePe Mondhygiëne Producten.

Hiermee bieden we mensen die duurzaamheid belangrijk vinden, een alternatief voor de reguliere tandenborstel. Met Tepe GOOD poets je goed en doe je goed.”

Nagenoeg gesloten CO2-kringloop

TePe slaat hiermee een nieuwe weg in, vertelt Van der Luijt. “Wij streven ernaar om ons complete assortiment duurzaam te maken. Het produceren en vervoeren van onze mondhygiëneproducten levert uiteraard CO2-uitstoot op, maar door goede herbruikbare materialen zoals suikerriet, kunnen we tot 95% van de CO2-uitstoot compenseren. Daarmee heeft TePe GOOD een nagenoeg gesloten CO2-kringloop. Bovendien produceren we de tandenborstels met 100% groene energie uit onze eigen zonnepaneelinstallatie.” TePe GOOD is ontwikkeld in nauwe samenwerking met tandheelkundige experts.

Suikerriet

Suikerriet wordt steeds populairder als duurzame grondstof. Het groeit in tropische en subtropische gebieden met een vochtig klimaat. Elke stengel suikerriet bevat 12 tot 18 procent suiker in de vorm van glucose en sacharose. Door deze suiker te vergisten, kan het worden omgezet in bio-ethanol, dat als basis wordt gebruikt voor bio-based plastic.

suikerriet tandenborstel tandenpoetsen

Suikerriet wordt ook gebruikt als basis voor rum, brandstof, papier en duurzame legosteentjes. Suikerriet is een volledig hernieuwbare grondstof.

Suiker goed voor je tanden: de tandenborstel van suikerriet

Onderstaand filmpje is een korte introductie van de Tepe tandenborstel van suikerriet.

 

Over TePe

TePe is een private Zweedse organisatie, opgericht in 1965. De visie van TePe is dat mensen hun tanden voor het leven kunnen behouden. Hierbij streven ze er naar om:

 • Bewustwording van preventieve tandheelkundige zorg, interdentale reiniging en het verband tussen mondhygiëne en algemene gezondheid te creëren.
 • Een goede mondhygiëne voor iedereen mogelijk te maken. Dit dmv hoogwaardige, functionele producten en oplossingen te bieden.

Het complete portfolio van TePe van interdentale ragers, tandenborstels, picks en speciale borstels wordt dagelijks gebruikt door consumenten en tandartsen in 60 landen wereldwijd.

TePe producten kopen

Suiker goed voor je tanden? TePe introduceert tandenborstel van suikerriet.

2 gedachten over “Suiker goed voor je tanden? TePe introduceert tandenborstel van suikerriet.

 • 13/07/2020 om 13:56
  Permalink

  Suikerriet als grondstof voor de vervaardiging van tandenborstels: dit is nieuw voor mij. Het maken van bio-based plastic is een positieve trend. Ik vind het streven van TePe, mensen hun tanden hun hele leven te laten behouden ook heel lovenswaardig. Ik zal er zelf in ieder geval ook alles aan doen.

  Beantwoorden
 • 26/10/2020 om 10:06
  Permalink

  Een duurzame tandenborstel die ook nog eens gemaakt is met behulp van duurzame energie! Een prima initiatief. Bewustwording van de preventieve tandheelkundige zorg is heel belangrijk. Mijn moeder op haar negentigste haar eigen tanden nog. Ik streef er ook naar, een kunstgebit zo lang mogelijk uit te stellen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *